articole

117 de angajați sanitari atacă în instanță obligativitatea vaccinării impusă de angajator

117 de angajați sanitari atacă în instanță obligativitatea vaccinării impusă de angajator

Spitalul Metodist din Houston San Jacinto a fost acționat în instanță după ce a condiționat continuarea muncii angajaților de vaccinarea obligatorie.

În acțiune se susține că, pentru prima dată în istoria SUA, un angajator își obligă angajații să se vaccineze „cu o injecție experimentală de modificare a genei ARNm COVID-19”, dispunându-se ca, în caz contrar, aceștia să fie concediați.

Cererea de chemare în judecată începe prin citarea lui David Bernard, CEO la Spitalul Metodist din Houston San Jacinto care a afirmat : „Vaccinarea 100% este mai importantă decât libertatea individuală. Fiecare dintre voi poate fi înlocuit. Dacă nu îți place ce faci, poți pleca și vom aduce pe altcineva în locul tău.”

„Spitalul Methodist din Houston își forțează angajații să fie„ cobai ”umani ca și condiție pentru continuarea angajării”, se arată în acțiune.

În considerentele acțiunii se precizează că ,,Niciunul dintre vaccinurile experimentale disponibile în prezent pentru COVID-19 nu a primit aprobare finală de la FDA (Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente). Mai degrabă, fiecare dintre vaccinurile experimentale COVID-19 este un produs neaprobat căruia i s-a acordat EAU (autorizație de utilizare de urgență). FDA se referă la experimentul cu vaccinurile COVID-19 ca „produse de investigație”, ceea ce înseamnă că acestea rămân clasificate ca experimentale.”

Avocatul Woodfill, care îi reprezintă pe reclamanți, afirmă că angajații ar trebui să aibă libertatea de a alege să se vaccineze fără „forță, înșelăciune, amenințare, solicitare sau orice alt tip de condiționare sau constrângere”. El a spus că obligativitatea vaccinării este o încălcare a Codului de la Nürnberg și a politicii publice a statului Texas.

În acțiune se face trimitere la politica publică de lungă durată împotriva forțării reclamanților să participe la procesul de vaccinare: ,,Secțiunea 360bbb-3 reflectă un obiectiv fundamental, de politică publică, de a găsi un echilibru, oferind oamenilor opțiunea de a avea acces la produse medicale experimentale în timpul situațiilor de urgență, asigurând totodată că nimeni nu este obligat să accepte administrarea unui astfel de produs medical experimental. Secțiunea 360bbb –  experimentele medicale, mai bine cunoscute în limbajul modern ca „cercetare clinică”,  nu pot să fie efectuate pe subiecți umani fără consimțământul expres și informat al destinatarului individual al tratamentui. Acest drept de a evita impunerea experimentării umane este fundamental și își are rădăcinile în Codul de la Nürnberg din 19476 care a fost ratificat prin Declarația de la Helsinki din 1964,și codificate în continuare în Codul de reglementări federale al Statelor Unite.”

Unul dintre exemplele de constrîngere arătate în acțiune este și scrisoarea președintelui Marc L. Boom, CEO al spitalului pârât din Houston, în care acesta s-a adresat non-managerilor: „[Acum] este timpul ca toți angajații să fie vaccinați împotriva acestui virus mortal. Mai întâi am ordonat vaccinarea pentru cei nou angajați și pentru directori și manageri, ordin care este acum 100% îndeplinit. Acum este rândul tău …. până la 7 iunie, cei care nu v-ați vaccinat încă. Vă rugăm să consultați politica de resurse umane care prezintă consecințele nerespectării conformității până pe 7 iunie, care includ suspendarea și eventual reziliere. ” (Exemplul „B”)

Dr. Marc Boom, președinte și CEO al Spitalului Houston Methodist a făcut, referitor la acțiune, următoarea declarație, relatată de click2houston:

,,Începând de astăzi, 99% dintre cei 26.000 de angajați din Houston Methodist s-au supus obligativității de vaccinare. Suntem extrem de mândri de angajații noștri pentru că au făcut ceea ce trebuie și ne-au protejat pacienții de acest virus mortal. În calitate de lucrători din domeniul sănătății, este sacra noastră obligație să facem tot ce putem pentru a ne proteja pacienții, care sunt cei mai vulnerabili din comunitatea noastră. Este datoria și privilegiul nostru.

Este regretabil că puținii angajați rămași care refuză să se vaccineze și să pună pacienții noștri pe primul loc răspund în acest fel. Este legal ca instituțiile de îngrijire a sănătății să impună ca obligatorii vaccinurile, așa cum am făcut cu vaccinul antigripal din 2009. Vaccinurile COVID-19 s-au dovedit prin studii riguroase că sunt foarte sigure și foarte eficiente și nu sunt experimentale. Doar peste 165 de milioane de oameni din SUA au primit vaccinuri împotriva COVID-19 și acest lucru a dus la cel mai mic număr de infecții din țara noastră și din regiunea Houston în mai bine de un an.

Suntem mândri alături de angajații noștri și misiunea noastră este de a ne proteja pacienții.”, ar fi declarat acesta, conform sursei citate.

Cererea de chemare în judecată: methodist-lawsuit-1

Leave a Comment